Csótányirtás vállalkozásoknak

 

Hogyan történik a csótányirtás?

A munka során extra erős permetezős + gélezéses technológiát alkalmazunk. A csótányirtást kiemelten a vizesblokkokban, élelmiszer- tároló, -feldolgozó helyisgékeben kezdjük, de  minden esetben kezeljük az összes helyiséget az adott emeleten. (A csótányirtás hatékonyságát ronthatja, ha 1-1 helyiséget kihagyunk.)  A csótányirtó szer hosszantartó hatással rendelkezik (az emberre és melegvérű állatokra veszélytelen), mellyel tartós méregmezőt hozunk létre, amely körülbelül 4-6 héten keresztül folyamatosan kifejti hatását, ezért kérjük, hogy ameddig csak lehetséges a felmosást kerülje el. 

Csótány csomag 2+1: Erős fertőzöttség esetén (ha 3-4 hét után is tapasztalnak élő csótányt) érdemes egy ismétlő kezelést végeztetni szakembereinkkel. 2+1 csomagunk keretén belül egy 3. lezáró kezelést díjmentesen elvégzünk a 2. irtás után. 

Figyelem: a csótány 2+1 csomag abban az esetben érvényes, amennyiben a 2. és 3. ismétlő kezelésre vonatkozó igényét irtás után legkésőbb 4-5 héttel jelzi kollégáinknak. 

 

Mi a teendő csótányirtás előtt és után?

Csótányirtás előtt: mielőtt a szakember megérkezne, kérjük, hogy a csomagolatlan élelmiszereket tegye védett helyre, a szabadon lévő evőeszközöket, poharakat, stb. egy textillel takarja le. A nagybútorokat, amennyiben mozgathatóak körülbelül 10 cm-re húzza el a faltól. A szekrényekből nem szükséges kipakolni, azokat külső kezeléssel látjuk el (kivéve ha feltételezett gócpontok lehetnek).  Főzőkonyhák, élelmiszerfeldolgozó vállalkozások esetén: az irtási időpontot úgy kell megválasztani, hogy az irtószer legalább egy éjszakán át (vagy akár egy hétvégén) fennmaradhasson a teljes felületen.  Célszerű a munkanap végén elvégezni az irtást és másnap reggel a pultokat, szabadon hagyott főzőeszközöket kérjük mossák le. 

 Általánosságban elmondható: kérjük, készüljön elő úgy, hogy a kolléga minden területhez hozzáférhessen.

 

Csótányirtás után: miután a szakember végzett a munkával, körülbelül 2 órán keresztül ne lépjen a helyiségbe, amíg a szer szagtalanná válik, s ezután egy szellőztetéssel cserélje át a helyiségek levegőjét. A kezelés után a felmosást (vizes portörlést) érdemes elkerülni. A tojásban lévő peték kikelése több hét is lehet, így a felmosást minimum 2-3 hétig jobb elhagyni, hogy a kikelő, fiatal rovarok is érintkezzenek a méregmezővel (a szer hatástartóssága 4-6 hét, a legjobb hatékonyság érdekében amíg lehet, kerülje a felmosását) . Porszívózni, port törölni szabad (de a porzsákot kint ürítse ki és azonnal mossa ki/dobja el).  Élelmiszerfeldolgozó üzemek estén, ha lehetséges legalább a szegélyek mentén hagyják el a felmosást néhány hétig.

 A lekezelt, de mosható textíliákat 40-60 fokon kimoshatja, de ez nem szükséges, mert az irtás után nem marad folt/szag rajtuk. 

 

Szolgáltatási területeink Budapesten: 

Budapest: I. (Budavár)II. ( Észak-Víziváros, Országút, Felhévíz, Pesthidegkút)III. (Óbuda), IV. (Újpest)V. (Belváros, Lipótváros)VI. (Terézváros)VII. (Erzsébetváros), VIII. (Józsefváros)IX. (Ferencváros)X. (Kőbánya)XI. (Újbuda), XII. (Hegyvidék)XIII. (Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó, Margitsziget)XIV. (Zugló)XV. (Rákospalota, Pestújhely, Újpalota)XVI. (Sashalom, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Árpádföld, Cinkota)XVII. (Rákoshegy, Rákoscsaba, Rákosliget, Rákoskert)XVIII. (Pestszentlőrinc, Pestszentimre)XIX. (Kispest)XX. (Pesterzsébet)XXI. (Csepel), XXII. (Budafok, Tétény, Nagytétény)XXIII. (Soroksár)

Szolgáltatási területeink Pest megye bármely településén: 

többek között: Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Isaszeg, Kakucs, Kartal, Káva, Kerepes, Kiskunlacháza, Kistarcsa, Kóka, Leányfalu, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Ócsa, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Perbál, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentlászló, Pomáz, Pusztavacs, Pusztazámor, Ráckeve, Remeteszőlős, Solymár, Sóskút, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószentmárton, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tinnye, Tóalmás, Tök, Tököl, Törökbálint, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Úri, Üllő, Üröm, Vácegres, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verseg, Zsámbék, Zsámbok